Medverkande 2020

Armens Musikkår

Arméns musikkår

Arméns musikkår är Försvarsmaktens största orkester. Musikkåren har 53 heltidsanställda musiker jämte ledning. Kåren är en del av Livgardet och är stationerad i Stockholm. Totalt genomför kåren över 200 framträdanden varje år. I kårens ingår vaktparader vid Stockholms slott, statsbesök, audienser och kungliga högtider för hovstaterna och regeringen. Kåren spelar även vid landets förband och genomför militära musikuppdrag, till exempel i samband med Försvarsmaktens utlandsmissioner i Kosovo och i Afghanistan. Arméns musikkår har bland annat deltagit vid tattooer och musikfestivaler i Finland, Tyskland, Norge, Danmark, Frankrike och Schweiz. Klicka här för att läsa mer om Arméns musikkår.

 

Musikalartisten Philip Jalmelid

Philip Jalmelid

Philip Jalmelid är en svensk musikalartist, sångare och skådespelare född på Gotland. Han upptäcktes när han som 20-åring vann en gotländsk amatörtävling genom att framföra Tommy Körbergs paradnummer ”Anthem” ur Chess. Philip är utbildad vid Kulturamas musikalutbildning i Stockholm och Teaterhögskolan i Göteborg. Han har medverkat i flera kända musikaler. Känd för den breda allmänheten blev han genom huvudrollen i den framgångsrika musikalen ”Så som i himmelen ”. Musikalen som hade premiär på Oscarsteatern i Stockholm 2018 visas fortfarande inför fullsatta salonger.

 


The South Highlanders Pipes & Drums

The South Highlanders Pipes & Drums är en internationell orkester. Medlemmarna rekryteras från olika orkestrar i England. Orkestern har fullständigt ceremoniella uniformer och spelar traditionella låtar som är bekanta över hela världen. 2016 ledde orkestern en parad genom London för att fira Drottning Elisabeths 90-årsdag. Under de senast åren har orkestern spelat vid tattooer, festivaler och historiska ceremonier i Tyskland, Schweiz, Spanien, Italien och Holland. Klicka här för att läsa mer om The South Highlanders Pipes & Drums.