Medverkande 2024

Japanska arméns centralmusikkår

Vår mest långväga gäst. Musikkåren är en av Japans tre professionella militära band. Detta blir ett oerhört exotiskt inslag på det småländska höglandet! Värdigt och musik av högsta klass! (läs mer).

Marinens musikkår

En av tre professionella militärmusikkårer i Sverige. Musikkåren är stationerad i örlogsstaden Karlskrona och gästar ofta garnisonsstaden Eksjö. Musikkåren har sedan år 1680 levererat förstklassig musik till såväl det civila som det militära. (Läs mer).

Finska Flottans musikkår

Stationerade i Åbo och är en av den finska försvarsmaktens professionella musikkårer. Kåren består av 32 yrkesmusiker och en värnpliktig trumsektion. Musikkåren lyder under det finska marinkommandot och bjuder allt som oftast på en riktig show! (Läs mer).

Royal Band of the Belgian Navy

Royal Band of the Belgian Navy är en professionellt kår. Musikkåren grundades 1947, består av 36 militärmusiker som uppträder frekvent över hela världen och är också en av de ledande militära orkestrarna i världen. Deras repertoar utmärker sig genom många crossovers, från pop över jazz till vanlig storbandsrepertoar. (Läs mer).

Helsingør pigegarde

Dansk ungdomsmusikkår, bestående av enbart flickor. Kåren grundades 1957 och har cirka 100 medlemmar totalt. En vacker och värdig representant för Helsingör och Danmark med vana att uppträda över hela världen. (Läs mer).

Hemvärnets musikkår Eksjö

Eksjö International Tattoos husband, har medverkat under alla tattooer som genomförts i Eksjö sedan starten. Kåren är en av 25 hemvärnsmusikkårer i Sverige och medverkar regelbundet vid militära ceremonier både i Eksjö och på andra platser, bl a högvakten i Stockholm. Musikkåren står årligen för musiken vid vaktparaderna i Eksjö. (Läs mer).

The Massed Band of Caberfeidh Pipes and Drums tillsammans med White Rose Highland Dance Company

The Massed Band of Caberfieldh Pipes and Drums kommer från Storbritannien. Med säckpipor och trummor sätter de tattooets klassiska prägel. I tjusiga uniformer och maffiga säckpipor gästar bandet Eksjö för första gången. Med sig har de White Rose Highland Dance Company som tidigare framfört sin traditionella skotska dans på Eksjö torg.

Genrebild ovan (ny bild kommer)

Drilltropp ur Wachbataillon Berlin

Drilltroppen består av soldater och officerare vilka erbjuder vapenexercis av högsta klass. Wachbataillon Berlin medverkar regelbundet vid officiella statsbesök, militärbegravningar och andra militära ceremonier. (Läs mer).

Niklas Asknergård (solist)

Niklas är en svensk musikalartist. Han har medverkat i en lång rad musikaler i såväl Sverige som i London. I svensk TV har vi sett honom i bl a Melodifestivalen och Allsång på Skansen. (läs mer).

Sofie Carme (Konferencier)

På vardagarna jobbar Sofie som programledare på P4 Jkpg. 2022 genomförde hon uppdraget som konferencier som om hon vore en av artisterna och på ett mycket uppskattat och professionellt sätt. Vi undrar inför 2024, har hon övat in en ny låt på näsflöjten? (Läs mer).