Eksjö kommuns kulturpris 2023

Eksjö International Tattoo 2016

Det är med stor glädje och stolthet som vi kan berätta att Eksjö kommuns kulturpris 2023 tilldelas föreningen Eksjö Tattoo!

Motiveringen lyder:

Eksjö Tattoo genomfördes för första gången 1989 och vid föreställningen 2014 dubbeljubilerade evenemanget då det genomfördes för tionde gången, 25 år efter dess premiär. Det är därmed det äldsta och förnuvarande enda aktiva tattooet i Sverige. Det är ingen slump då Eksjö är en modern militärstad, en företagsam smålandskommun och en levande evenemangsstad där Eksjö Tattoo sammanknyter dessa delar vilket påvisades även 2016 och 2022.

Eksjö Tattoo tar nu sats för att genomföra ännu ett tattoo 2024 och allt detta sammantaget gör att Eksjö Tattoo lever upp till att erhålla kulturpriset för uppmuntran av förtjänstfulla kulturella insatser av stor betydelse i Eksjö kommun.

Priset mottar vi på nationaldagen den 6 juni, Stora torget i Eksjö.

Mer om Eksjö kommuns pristagare.

Gå tillbaka