Eksjö International Tattoo planeras att genomföras

I nuläget fortsätter planeringen för att genomföra Eksjö International Tattoo i augusti. I dagsläget är 3 000 biljetter bokade.

Med anledning av utbrottet av coronaviruset (covid-19) har Eksjö International Tattoos ideella förening beslutat att i nuläget fortsätta planeringen för att genomföra ett Tattoo i Eksjö i augusti. Föreningen har haft kontakt med deltagande orkestrar. Samtliga har meddelat att de kommer att delta under nuvarande förutsättningar.

Beslut har dock tagits om att göra vissa förändringar. Antalet föreställningar har minskats från fyra till tre. Torsdagsföreställningen den 6 augusti kommer att ställas in. I nuläget kan inga förberedelser, till exempel övning tillsammans, genomföras på grund av rådande reseförbud. Alla övningar och förberedelser kommer därmed att genomföras i augusti. Torsdagen kommer istället att ägnas åt samövning med deltagande orkestrar. Detta i syfte att erbjuda publiken en högkvalitativ upplevelse. De som har köpt biljetter till torsdagsföreställningen kommer att erbjudas att boka om till annan föreställning eller få biljetten återbetald.

Eksjö International Tattoos ideella förening följer noggrant händelseutvecklingen. Om förbudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare kvarstår om cirka två månader kommer nuvarande beslut att behöva omprövas. Om Eksjö International Tattoo i augusti helt behöver ställas in kommer givetvis alla som köpt biljetter få sina pengar tillbaka.

– Förhoppningsvis är situationen avseende smittspridning och restriktioner annorlunda i slutet på maj. Ett genomförande av Eksjö International Tattoo den 7-8 augusti vore bra för såväl enskilda individer som hela samhället. Ett firande av att vi med gemensamma krafter kan ta oss igenom svåra tider och få förhoppningar om en god framtid, säger Lennart Bogren, ordförande i Eksjö Internationell Tattoo ideella förening.

Gå tillbaka