Inget tattoo utan säckpipor

 

Nu är det klart att The South Highlanders Pipes & Drums kommer till Eksjö International Tattoo den 7-8 augusti 2020!

Biljettförsäljningen inför Eksjö International Tattoo 2020 har nu kommit igång ordentligt och planeringen fortsätter för att skapa en show i toppklass.

– Vi strävar efter att boka såväl nationella som internationella orkestrar av olika slag som håller hög kvalité. Totalt kommer föreställningen att ha sju olika orkestrar och en soloartist. När det gäller orkestrar har en säckpipsorkester stått högt på önskelistan. Nu återkommer The South Highlanders Pipes & Drums, som deltog vid 2016 år Tattoo, till Eksjö. Vi är mycket glada över denna bokning, förklarar Thore Bäckman, produktionsansvarig för Eksjö International Tattoo.

The South Highlanders Pipes & Drums är en internationell orkester. Medlemmarna rekryteras från olika orkestrar i England. Orkestern har fullständigt ceremoniella uniformer och spelar traditionella låtar som är bekanta över hela världen. 2016 ledde orkestern en parad genom London för att fira Drottning Elisabeths 90-årsdag. Under de senast åren har orkestern spelat vid tattooer, festivaler och historiska ceremonier i Tyskland, Schweiz, Spanien, Italien och Holland. Bandmästaren Stan Hebborn säger:

– Vi är verkligen glada att få återvända till Eksjö för en andra gång. Det är en vacker stad och medborgarna fick oss att känna oss så välkomna förra gången. Vi har alla goda minnen från Eksjö.

Utöver Eksjö International Tattoos föreställningar planeras det för konserter på olika platser i Eksjö kommun, samt för stadsmarscher i Eksjö och grannstäderna på Höglandet, under hela första veckan i augusti 2020.

Vid Eksjö International Tattoo den 7–8 augusti 2020 kommer det att finnas 2 500 platser vid varje föreställning, och det kommer att genomföras totalt tre föreställningar.

Fredag 7 augusti klockan 20.00
Lördag 8 augusti klockan 15.00
Lördag 8 augusti klockan 20.00

Köp biljetter redan idag för att säkra önskad plats och föreställning! Biljetter köps via eksjotatto.se eller på Eksjö Tourist Center, Nässjö Turistbyrå, Hotell Högland och Emilkraften i Mariannelund.

Gå tillbaka