Arméns musikkår klara för Eksjö International Tattoo

Armens Musikkår

Nu är det klart att Försvarsmaktens största orkester, Arméns musikkår, är klara för Eksjö International Tattoo den 7-8 augusti 2020!

Planeringen av Eksjö International Tattoo 2020 är i full gång och huvuddelen av deltagande orkestrar är redan bokade.
– Vi har haft en strävan att boka såväl nationella som internationella orkestrar av olika slag som håller hög kvalité. Totalt kommer föreställningen att ha sju olika orkestrar och en soloartist. När det gäller nationella orkestrar har målsättningen varit att boka in någon av Försvarsmaktens yrkesmusikkårer, vilket vi nu har lyckats med förklarar Stefan Elm, informationsansvarig för Eksjö International Tattoo.

Arméns musikkår är Försvarsmaktens största orkester. Musikkåren har 53 heltidsanställda musiker jämte ledning. Kåren är en del av Livgardet och är stationerad i Stockholm. Totalt genomför kåren över 200 framträdanden varje år. I kårens ingår vaktparader vid Stockholms slott, statsbesök, audienser och kungliga högtider för hovstaterna och regeringen. Kåren spelar även vid landets förband och genomför militära musikuppdrag, till exempel i samband med Försvarsmaktens utlandsmissioner i Kosovo och i Afghanistan. Arméns musikkår har bland annat deltagit vid tattooer och musikfestivaler i Finland, Tyskland, Norge, Danmark, Frankrike och Schweiz.

Utöver Eksjö International Tattoos föreställningar planeras det för konserter på olika platser i Eksjö kommun, samt för stadsmarscher i Eksjö och grannstäderna på Höglandet, under hela första veckan i augusti 2020.

Vid Eksjö International Tattoo den 7-8 augusti 2020 kommer det att finnas 2 500 platser vid varje föreställning, och det kommer att genomföras totalt tre föreställningar.

Fredag 7 augusti klockan 20.00
Lördag 8 augusti klockan 15.00
Lördag 8 augusti klockan 20.00

Det är redan nu möjligt att boka biljetter. Läs mer om biljettbokning och biljettförsäljning här!

Gå tillbaka