Styrelsens ordförande har ordet

Det är fantastiskt att återigen få hälsa välkommen till Stora Torget i Eksjö och Eksjö International Tattoo!

Tattoo är en tradition i Eksjö som arrangerats under mer än två decennier. Föreningen Eksjö International Tattoo planerar och genomför evenemanget på uppdrag av Eksjö kommun, med stöd av Eksjö garnison och näringslivet. Vi har en fantastisk organisation med många ideellt arbetande funktionärer och ett nationellt och internationellt nätverk som gör detta möjligt. Den föreställning vi i år bjuder in till är den tolfte under dessa år.

Evenemanget ligger väl i linje med kommunens mål att vara en attraktiv kommun och evenemangskommun. Nyckeln till att vi lyckas är den utvecklade samverkan mellan kommun, förenings- och näringsliv samt offentlig sektor. Tattooet i Eksjö är unikt så till vida att arrangemangsplatsen, scenen, är det centrala Eksjö och vårt fantastiska torg. Där möts Eksjöborna till, marknad, manifestationer, kultur och fest! Vi är stolta över vårt torg som är så vackert beläget mellan kyrkan och den anrika byggnaden som idag hyser stadens stadshotell. Med fyrahundra musiker och sångare från olika länder på torget, med kyrkan och dess vackra torn i bakgrunden samt den stolte ryttaren på sin staty som en del av arenan, skapas samhörighet och en stämning som berör!

I tider som dessa känns det än mer angeläget att musiker från flera länder får manifestera samhörighet genom sin musik på vårt torg. Eksjö är en fantastisk stad och jag skulle önska att våra besökare hade möjlighet till en heldag i Eksjö.Vandra runt i den unika trästaden, besök ett konditori, en restaurang och strosa runt och handla i stadens spännande butiker. Lyssna till musik på stadsmarscherna, konserterna i kyrkan och gatumusikanterna innan det är dags att ta plats på arenan för att njuta årets tattooföreställning.

Tror ni förstår att jag är både stolt och glad att som Föreningen Eksjö International Tattoos ordförande få inbjuda och hälsa er alla varmt välkommen till Eksjö International Tattoo i början av augusti.

Lennart Bogren, Ordförande för föreningen Eksjö International Tattoo