Hans Majestet Kongens Garde klara för Eksjö International Tattoo

Nu är det klart att Hans Majestet Kongens Garde är klara för Eksjö International Tattoo den 9-11 augusti 2018! Det är första gången HM Kongens Garde besöker Eksjö och bokningen av truppen är en stor framgång för evenemanget.

– Vi har försökt att boka HM Kongens Garde sedan 2012 men då de är väldigt populära har vi inte lyckats förrän nu. Detta mycket tack vare att vi numera är medlemmar i IATO, där också norska försvarsmusiken är medlemmar, förklarar Thomas Samuelsson, projektledare för Eksjö International Tattoo.

HM Kongens Garde är en värnpliktsorkester dit man kan söka när man blir kallad att göra sin värnplikt i Norge. Om man blir antagen får man göra värnplikten som musiksoldat. HM Kongens Garde består av två enheter, dels en musikkår och dels en soldattrupp där soldaterna gör en avancerad exercis. Totalt består HM Kongens Garde av ungefär 60 musiker och 40 drillsoldater.

Tidigare har Eksjö International Tattoo haft besök av Norske Gardesveteraners Drillkontingent, som inte är att förväxla med denna trupp. Norske Gardesveteraners Drillkontingent är en slags kamratförening som man kan söka sig till efter genomförd värnplikt vid HM Kongens Garde.

– Bokningen av HM Kongens Garde känns fantastisk och deras föreställning kommer att betyda mycket för helhetsupplevelsen av evenemanget, menar Thomas.

Gå tillbaka