Eksjö International Tattoo laddar för 2018

Kommunstyrelsen i Eksjö kommun har gett den ideella föreningen Eksjö International Tattoo i uppdrag att planera och genomföra Eksjö International Tattoo 2018 – ett evenemang som äger rum under andra helgen i augusti nästa år. Dessutom har organisationen tagits in som medlem i de internationellt mest kända tattooernas samverkansorganisation IATO, International association of tattoo organizers.

Den 9-11 augusti nästa år, förvandlas Stora Torget i Eksjö till arena. Stadens kyrka, ryttarstatyn och trästaden bildar traditionsenligt karaktäristisk kuliss åt unika musikupplevelser som inte lämnar någon oberörd. Det blir det tolfte tattooet som därmed genomförs i Eksjö.

Antagen som medlem i IATO

Under Sweden International Tattoo i Malmö den 20 maj i år, röstades Eksjö International Tattoo in som medlem.

– Vi är det minsta av tattooerna bland ”kändisar” som Edinburgh, Rotterdam och Halifax. Den höga kvaliteten på våra tattooer, vår stabila organisation, ekonomi och goda förutsättningar, gjorde att vi platsar bland de stora, säger Thomas Samuelsson som är projektledare för planering och genomförande av Eksjö International Tattoo.

– Att vara en del av IATO innebär fördelar för oss. Inte minst öppnar det upp ett helt annat kontaktnät och en samverkan som kommer ge oss ännu bättre förutsättningar att utveckla vårt tattoo, fortsätter Thomas.

Eksjö International Tattoo – ett ungt fokus

Eksjö International Tattoo har alltid haft som mål att ge unga musiker möjlighet att få delta sida vid sida med seniora amatörmusiker och professionella. Därför har alltid minst en ungdomsmusikorkester deltagit under Eksjö tattoos historia. Det finns många skäl till det.

– Vi har ett ansvar att förvalta blåsmusikstraditionen samt föra den vidare till kommande generationer, säger Thomas Samuelsson. Det är en tydlig ledstjärna i planeringen och vår förhoppning är att det kommer bli tydligt på många olika sätt – såväl ur ett deltagare-, innehåll- som publikperspektiv.

För ytterligare information:
Thomas Samuelsson – Projektledare
Telefon: 070-885 18 48
Mejl: thomas@eksjotattoo.se

Lennart Bogren – Ordförande
Telefon: 070-530 83 23
Mejl: lennart.bogren@telia.com

Gå tillbaka